У яких країнах Європи найбільші виплати для українських біженців

За відомостями, зазначеними у статті РБК, українські біженці обирають країни залежно від рівня соціальної підтримки та можливостей працевлаштування. Однак відтепер ці країни змінили розмір своїх виплат. Докладна інформація наведена нижче.

У Данії виплати залежать від складу сім'ї

У данських біженців розмір виплат складає в середньому приблизно 400 євро на місяць після відрахувань за соціальне житло та податків. Але ця сума залежить від складу сім'ї і може коливатися від 379 євро до 1758 євро.

У Ірландії передбачені обмеження на виплати

В Ірландії щотижневі виплати для дорослих становлять 206 євро. Країна надає безкоштовне житло на необмежений термін, а також виплати на дітей. Однак з лютого 2024 року були введені обмеження для біженців, які проживають у державному житлі. Їхня виплата становить 38,80 євро на тиждень, із 90 днів. Виплати для дітей залишились без змін.

У Німеччині зростання виплат у 2024 році

У Німеччині з початку 2024 року розмір соціальної допомоги і допомоги громадянам збільшився на 12%. Виплати залежать від складу сім'ї і становлять від 357 євро до 563 євро на місяць. Крім того, центр зайнятості виділяє гроші на оренду житла. Виплати на шкільне приладдя також зросли на 12%.

У Норвегії великі виплати під час навчання

У громадян України з тимчасовим захистом у Норвегії є виплати на дорослих та дітей. Під час проходження інтеграційної програми, біженці можуть отримувати 1400 євро на місяць. Залежно від сімейного стану, виплати можуть бути різними. Уряд Норвегії також надає фінансову підтримку на повернення додому та облаштування на перший час.

На жаль, ця інформація може викликати спалах обговорення та конфліктні ситуації серед українців, адже супротивників немає.