У Японії вирує тайфун «Шаньшань»: домівки залишили мільйони жителів

Тайфун «Шаньшань» затопив населений пункт
Тайфун «Шаньшань» затопив населений пункт

Тайфун "Шаньшань" вразив південно-західну Японію

Тайфун "Шаньшань" спустився на південно-західну частину Японії, призводячи до відключення електрики в більш ніж 200 тисячах будинків, припинення роботи на заводах Toyota та інших автовиробників, а також скасування сотень рейсів. Влада країни наказала евакуювати понад 5,2 мільйона людей по всій країні, повідомляє Reuters.

Наразі вважається, що цей тайфун може стати одним з найсильніших штормів, що коли-небудь були зареєстровані в регіоні. Принаймні, троє людей загинули, а десятки отримали поранення через його наслідки, повідомили японські власті.

Заводи Toyota призупинили роботу на всіх своїх внутрішніх заводах, а також Nissan, Honda та виробники чіпів Renesas та Tokyo Electron також зупинили виробництво на деяких фабриках. Швидкість вітру досягала 180 км/год, а безелектрику залишилось близько 230 тисяч домогосподарств у семи префектурах Японії.

Тайфун "Шаньшань" очікується активним над островом Кюсю в найближчі кілька днів, а до кінця тижня наблизиться до центральних та східних регіонів, включаючи столицю Токіо. Власті наказали евакуювати понад 5,2 мільйона людей по всій країні.

Японські авіакомпанії ANA Holdings та Japan Airlines вже скасували майже 800 рейсів. Також позначилося припинення руху поїздів, автобусного та поромного сполучення у багатьох районах Кюсю. Цей тайфун – другий, що обрушився на Японію в цьому місяці. Раніше тайфун "Ампіл" також спричинив вимкнення електроенергії в декількох префектурах, евакуював десятки тисяч людей і призупинив сотні авіарейсів.

Читайте також