У Яремче зняли з рейсу та мобілізували водія туристичного автобуса: ТЦК пояснив ситуацію

Водій туристичного автобуса готується до рейсу
Водій туристичного автобуса готується до рейсу

Центр комплектування та соціальної підтримки у Івано-Франківську спростував інформацію про неправомірне затримання водія туристичного автобуса. За даними центру, водій був знайдений мобільною групою під час проведення мобілізаційних заходів. Виявилося, що водій порушив правила військового обліку, тому йому запропонували пройти військово-лікарську комісію. Після проходження комісії, водія направили для проходження військової підготовки в навчальний центр.

Інформація про те, що водія забрали разом з ключами та грошима на пальне, що унеможливило продовження руху автобуса, була спростована. Туристичний автобус продовжив рух до місця призначення завдяки резервному водію, який отримав ключі та кошти на паливо.

Центр також заявив, що ця несприятлива ситуація сталася через порушення правил військового обліку як водієм, так і перевізником. Організація додала, що перевізники повинні дотримуватись правил військового обліку та надсилати інформацію про водіїв, які мають право на відстрочку, до центру, щоб не наражати їх на небезпеку.

Раніше одна з туристок повідомила про те, що водія туристичного автобуса забрали працівники центру під час зупинки на АЗС, через що пасажири та син водія залишилися без автобуса.

Міністерство оборони України планує запровадити додатковий функціонал до застосунку "Резерв+", що дозволить залучити більше користувачів. Також вісім категорій чоловіків втратили право на відстрочку у вересні.

Читайте також