У Архангельську горить теплохід «М.В. Ломоносов» (відео)

У Архангельську горить теплохід «М.В. Ломоносов» (відео)

У Архангельську загорівся круїзний теплохід

У доці судноремонтного підприємства у російському Архангельську спалахнув круїзний теплохід «М.В. Ломоносов». Площа займання становить понад 900 квадратних метрів. 

На місці пожежі працюють понад сорок спеціалістів та спеціальна техніка. В Агентстві державної протипожежної служби та цивільного захисту Архангельської області уточнили, що на час прибуття першого пожежно-рятувального загону горіла друга палуба теплохода. Людей на судні не було, постраждалих немає.

Північно-Західна транспортна прокуратура перевіряє обставини виникнення пожежі.

Інциденти з пожежами на теплоході «М.В. Ломоносов»

Це не перший раз, коли на круїзному теплоході «М.В. Ломоносов» спалахує пожежа. У 2023 році в машинному відділенні на нижній палубі теплохода також відбулася пожежа, під час якої людей евакуювали. Стіни машинного відділення були пошкоджені вогнем.

Деталі про теплохід «М.В. Ломоносов»

Теплохід «М.В. Ломоносов» був побудований у 1962 році в Будапешті. Після будівництва його назвали «Олекма». В 1990 році судно перейменували на «М. В. Ломоносов». Він курсував за маршрутом Котлас - Архангельськ до 1991 року. З 2004 року його використовували знову після тривалої зупинки. Теперший власник теплохода змінився кілька разів.

Подібний інцидент у Волгоградській області

Також, у Волгоградській області Росії відбувся інший інцидент, пов'язаний зі зійденням з рейок вагонів вантажного потягу. Рух поїздів припинено, а пасажирські поїзди затримуються. Ніхто не постраждав. 

Санкції та обмеження для ремонту авіадвигунів в Росії

Російські авіаперевізники, які стикнулися з санкціями США та ЄС від лютого 2022 року, не мали можливості вивезти авіадвигуни на ремонт за кордон. Проте технічний підрозділ авіакомпанії S7 зумів вивчити ремонт гарячої частини двигунів Boeing 737 та Airbus A320. Це значно спрощує їхнє обслуговування у Росії.

Читайте також: