У Байдена готуються розсекретити дані щодо участі RT в операціях російської розвідки, - CNN

Байден готується розсекретити дані про RT
Байден готується розсекретити дані про RT

Адміністрація президента США Джо Байдена планує оприлюднити розсекречені дані американської розвідки, що свідчать про тісну співпрацю медіа RT з російською розвідкою по всьому світу.

Про це повідомляє CNN.

За новими даними розвідки, російський уряд вже понад рік включив в RT підрозділ зі збору розвідінформації, який зосереджений на різних оперативних діях в різних країнах. Ця діяльність виходить за межі звичайної пропаганди і включає навіть військові закупівлі.

Тим часом Державний департамент США намічає проведення дипломатичної кампанії, щоб інформувати інші країни про ризики, пов'язані з діяльністю цього пропагандистського ресурсу.

Мета США - донести до країн, які RT та російські спецслужби працюють спільно, щоб посіяти розбрат та завдати шкоди демократичним процесам.

russia-today

Дипломати США сподіваються сформувати міжнародну коаліцію для протидії впливу RT, зокрема під час майбутньої сесії Генеральної Асамблеї ООН. Варто зазначити, що RT керує телевізійними та онлайн-платформами по всьому світу, які просувають наративи Кремля.

У США вважають, що пропаганда та дезінформація RT відіграли ключову роль у формуванні проросійського настрою щодо війни Росії проти України в багатьох країнах. Хоча RT заборонено в Європейському Союзі і практично не транслюється в США, його вплив розширюється в країнах Латинської Америки та Африки.

Нагадаємо, раніше в США була розкрита масштабна операція Russia Today.

Читайте також