У Байдена відреагували на заклики зняти кандидатуру після дебатів

У Байдена відреагували на заклики зняти кандидатуру після дебатів

Речник передвиборчої кампанії діючого президента США Джо Байдена, Сет Шустер, однозначно відречився від можливості виходу кандидата з президентської гонки після дебатів з Дональдом Трампом.

Про це повідомляє видання Hill.

Сам Байден, коментуючи своє виступ на дебатах, зазначив: "Важко дебатувати з брехуном. New York Times зазначила, що він (Дональд Трамп - ред.) збрехав 26 разів". Президент утримався від прямої відповіді на запитання щодо можливого зняття своєї кандидатури.

Тим часом, за даними опитування Gallup, рейтинг Байдена знизився на чотири пункти до 37%, тоді як підтримка Трампа зросла на аналогічну кількість пунктів, сягнувши 46%.

Вік Байдена залишається предметом активних дискусій. Незважаючи на невелику різницю у віці з Трампом - 81 рік проти 78 - критики звертають увагу на фізичний стан діючого президента. Під час дебатів Байден часом виглядав розгубленим, говорив тихим голосом і запинався.

Деякі ЗМІ почали обговорювати потенційних кандидатів на заміну Байдена від Демократичної партії. Серед можливих претендентів називають віцепрезидентку Камалу Гарріс, губернаторів Каліфорнії Гевіна Ньюсома, Іллінойсу Джея Прітцкера, Мічигану Гретхен Вітмер, Колорадо Джареда Поліса, Пенсільванії Джоша Шапіро, а також 82-річного сенатора Берні Сандерса.

Незважаючи на такі спекуляції, офіційна позиція команди Байдена залишається незмінною - президент продовжує свою кампанію і не має наміру знімати свою кандидатуру з виборів.

Читайте також: