У Білорусі демонстрацію ЛГБТ+ прирівняли до порнографії

Білорусь заборонила демонстрацію ЛГБТ стосунків

Міністерство культури Білорусі прирівняло демонстрацію "нетрадиційних стосунків" до порнографії, яка є забороненою у країні. Відповідні поправки до інструкції, яка регулює випуск та продаж еротичної продукції, було опубліковано 11 квітня. Ці зміни наберуть чинності вже наступного дня.

Міністерство також визначило гомосексуальність і транссексуальність, поставивши їх поряд із зоо- та некрофілією, садизмом та іншими відхиленнями. Таким чином, білоруські чиновники криміналізували демонстрацію гомо- і бісексуальних стосунків, розглядаючи їх як "антиестетичні сцени статевого акту, сексуальних збочень".

Міністерство також дало визначення педофілії і тепер вважає її "нетрадиційними статевими стосунками між людьми, один з яких не досяг віку 18 років". Нагадаємо, що в Білорусі вік статевої згоди встановлено в 16 років.

Ці рішення були прийняті з метою боротьби з поширенням порнографії, яке карається позбавленням волі на строк до чотирьох років в Білорусі.

Грузія обмежує права ЛГБТ

Правляча партія Грузії "Грузинська мрія" представила законопроєкт, яким обмежуються права ЛГБТ. Зокрема, він забороняє зміну статі та усиновлення дітей одностатевими парами, а також організацію заходів, спрямованих на популяризацію одностатевих стосунків. Лідер партії стверджує, що ці обмеження необхідні для захисту сімейних цінностей та майбутніх поколінь від "псевдоліберальних цінностей".

Законопроєкт також може призвести до заборони проведення прайдів та демонстрацій з використанням веселкового прапора, якщо їх буде вважати пропагандою одностатевих стосунків.

Таким чином, країни борються із розповсюдженням ЛГБТ-культури та вважають її "нетрадиційною" і небезпечною для суспільства.

Білорусь запроваджує повістки через SMS

Білоруська влада вирішила розсилати повістки не лише фізично, але й через SMS-повідомлення. Зазначається, що це спростить процедуру виклику на призов та зробить її більш зручною для мобілізованих осіб.