У Білорусі готують провокацію, щоб звинуватити Україну - ЦНС

Російська Федеральна служба безпеки (ФСБ) та білоруський Комітет державної безпеки (КДБ) уклали домовленість про проведення спільної операції "під чужим прапором".

Метою цієї операції є атака на об'єкт на території Білорусі з метою звинувачення України. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як тільки у мене з'являються новини - я відразу ж їх публікую у своєму телеграм-каналі новостей. Долучайтесь до нашого каналу - INKORR

Наразі, обговорюється можливість атаки на нафтобазу Брестоблнефтепродукт, яка розташована поблизу Прилук Брестської області. Цей об'єкт знаходиться всього в 2 кілометрах від білорусько-польського кордону.

"За планами, саму атаку мають здійснити з допомогою безпілотних літальних апаратів. За отриманою від білоруського підпілля інформацією, розвідку потенційних об'єктів здійснювали бойовики "Вагнера" в серпні цього року", - йдеться у повідомленні.

На території Білорусі наразі перебувають близько 4 тисяч бойовиків з російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер". Деякі з них розташовані у Гродненській області. Також існує ризик провокацій на польському або литовському кордонах. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа.

З метою попередження подібних актів провокації, Литва посилила охорону своїх кордонів.