У Білорусі вибухнув «Шахед», який мав атакувати Україну

Вибух «Шахед» в Білорусі
Вибух «Шахед» в Білорусі

Безпілотник "Шахед" зіткнувся з Білорусію та вибухнув

16 липня рано вранці на територію Білорусі врізався безпілотник під назвою "Шахед" і в результаті стався вибух. Про це повідомляють з проєкту "Беларускі Гаюн".

Цей безпілотник зафіксовали в країні близько 8:40 ранку, після чого "Шахед" розбився в Гомельській області.

Згідно з даними "Беларускі Гаюн", безпілотник впав між селищем Паричі і агромістечком Любань, що знаходяться в 55 км від міста Бобруйськ і в 120 км від кордону з Україною.

Зазначається, що під час падіння безпілотника стався вибух, що свідчить про те, що цей "шахед" не був навчальним або розвідувальним, а був насправді з боєкомплектом на борту. Ці безпілотники призначені для атак на Україну," - заявили з "Беларускі Гаюн".

Раніше було повідомлено про те, що росіяни атакували Україну ніччю на 13 липня за допомогою п'яти ударних безпілотників типу Shahed-131/136. Один з них вилетів у бік Гомельської області у Білорусі.

"Шахеди" були запущені з приморського району Приморсько-Ахтарського на РФ. Чотири з цих безпілотників вдалося збити в Донецькій та Харківській областях за допомогою мобільних вогневих груп сил оборони. Але один безпілотник вийшов з повітряного простору України і впав в Гомельську область Білорусі.

Читайте також