У Болгарії пройде перша у світі олімпіада зі штучного інтелекту

Зображення політичного лідера на олімпіаді
Зображення політичного лідера на олімпіаді

Болгарія стане першою на світі країною, яка організовуватиме олімпіаду зі штучного інтелекту. Про це повідомляє болгарське видання Novinite.

Зазначається, що змагання відбудуться з 10 по 14 серпня і матимуть підтримку відомих університетів і великих технологічних компаній з різних країн світу. В них приймуть участь близько 200 студентів з різних країн світу.

Міністр освіти та науки Галина Цокова повідомила, що 44 команди вже підтвердили свою участь, у тому числі дві з Болгарії. Він також наголосив, що ця нова олімпіада з штучного інтелекту продовжує традицію проведення міжнародних змагань в Болгарії.

Співавторка олімпіади Єлена Маринова додала, що конкурс буде складатися з теоретичного і практичного етапів.

Як відомо, з 1 серпня набув чинності Європейський закон про штучний інтелект (Акт про штучний інтелект), який є першим у світі всеосяжним нормативним актом щодо цієї технології. Про це повідомила Європейська комісія.

Закон про штучний інтелект (ШІ) створений з метою забезпечити, що штучний інтелект, розроблений і використовуваний в ЄС, надійний і гарантує захист основних прав людей. Закон також визначає штучний інтелект на основі підходу, що базується на безпеці продукції та оцінці ризику в ЄС.

ЮНЕСКО заявило про неочікувану загрозу з боку штучного інтелекту

Чи існує Бог і хто створив Всесвіт? Інтерв'ю зі штучним інтелектом ChatGPT

Читайте також