У Британії порадили Україні продовжити атаки у Чорному морі та Криму

Британія радить Україні змінити стратегію

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс та командувач британської армії Тоні Радакін рекомендують Україні замість контрнаступу на північних і східних ділянках фронту перейти до глухої оборони. Про це повідомляє видання Times.

Зокрема, під час зустрічі з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, британські чиновники висловили занепокоєння тим, що український військовий може зосередитися на сухопутних боях, в той час як стандарти НАТО передбачають наступ на суші, в повітрі і на морі.

Крім того, Радакін звернув увагу на військово-морський флот України, рекомендуючи зосередити зусилля на розвитку флоту з легших і маневрених кораблів, а також безпілотників, які зможуть стримати Росію в Чорному морі і захистити експортні маршрути.

Британські високопосадовці пропонують відмовитися від наступу на лінії фронту, а зосередити зусилля на обороні північного і східного фронтів та в разі необхідності відступати на більш вигідні позиції. Вони сподіваються, що це дозволить Україні зосередитися на змаганнях в Криму і Чорному морі, де українські сили досягли значних успіхів.

Україна планує посилити удари по Криму

За словами Радакіна, успіх України у 2024 році залежить від ударів по Криму та знищення російських військових кораблів, зокрема підводних човнів. Він вважає, що саме ці дії найбільше потрясуть "російську ментальність".

Я вважаю надзвичайно важливим, що Путін знає, що він втрачає Крим і Чорне море. Протягом майже 200 років Чорноморський флот мав можливість проводити навчання в Чорному морі. Наразі в Чорному морі немає жодного російського військового корабля. Це дає нам уявлення про масштаб українського успіху в Криму.

Джерело: OBOZ.UA