У Бучі побудують школу і садок за дизайнерським проєктом (фото)

У Бучі побудують школу і садок за дизайнерським проєктом (фото)

Українські та литовські архітектори спільно працюють над проєктом нової школи й дитсадка в місті Буча на Київщині. Загальна вартість проєкту становить 18 млн гривень. Про це повідомила українська студія архітектури та дизайну інтер'єрів Martins.

Площа цього освітнього закладу складатиме 14 600 квадратних метрів, і його будуть відвідувати 880 дітей. У реалізації проєкту також беруть участь литовські інвестори.

Під час створення дизайну, фахівці приділили особливу увагу навчанню та керувались принципом логічного дизайну інтер'єрів. Для цього вони запланували мобільні парти, які можна пересувати. Це надасть можливість швидко змінювати розташування учнів для командних проєктів.

Окрім того, дизайнери уникали перенасичення кольорами і деталями в класах, щоб не відволікати дітей від навчання. Рекреаційні зони будуть сприяти активному відпочинку, комунікації і соціалізації дітей. Вони включатимуть бібліотеку, кімнату відпочинку, актові зали та спортивні зони.

Наступного року Україна знадобиться більша сума зовнішнього фінансування, відома попередньо, ніж очікувалось. Про це заявила директорка Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

Президент Володимир Зеленський спонукав американські компанії співпрацювати з Україною з метою її відбудови.

Читайте також: