У Черкасах віряни Московського патріархату захопили собор: є поранені (фото, відео)

У Черкасах захоплено московськими вірянами Собор
У Черкасах захоплено московськими вірянами Собор

У Черкасах, у 17 жовтня, Свято-Михайлівський собор перейшов до Православної церкви України. Це призвело до конфлікту між вірянами обох конфесій. За даними Суспільного, в результаті столкнулися люди, і є постраждалі.

“На місці є поліція та медики, до яких звернулися кілька людей. В інформації зазначається, що до медиків звернулися жінка з перев'язаною головою та чоловік, якого облили перцем”, - йдеться в матеріалі.

Наразі на місці події знаходяться правоохоронці, повідомляє Національна поліція України.

“До поліції надійшла інформація про скупчення людей на території храму. Правоохоронці прибули на місце події для забезпечення громадського порядку, документування порушень та встановлення всіх учасників інциденту. Проходять слідчі роботи”, - заявили правоохоронці.

Мер Черкас, Анатолій Бондаренко, також відреагував на штурм собору прихильниками Московського патріархату. Він зазначив, що перебуває на площі Слави, де буде проведене вшанування двох загиблих Героїв. Після цього він запросив місцеву громаду до Свято-Михайлівського собору на службу:

“Шановні мешканці міста, після поховання я запрошую всіх виразити свою думку щодо існування Московської церкви у нашому місті. Прошу всіх помолитися за Збройні сили України та за здоров'я наших воїнів українською мовою у найбільшому храмі в центрі України. Ми, як влада, не втручалися у цей процес, громада добровільно перейшла до ПЦУ, але там відбувається щось неправомірне”.

За інформацією місцевих ЗМІ, митрополит Феодосій був присутній з прихожанами Московського патріархату, якому неодноразово повідомляли про підозру за дискредитацію священників інших конфесій та поширення фейків.

Нагадаємо, що вранці, 17 жовтня, Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України, на що відразу відреагували віряни Московського патріархату. Вони зламали вхідні ворота і потрапили на територію храму. 

Читайте також

сьогодні, 13:47 0 переглянули