У Дагестані застрелили ветерана «СВО»: яка причина

Ветеран СВО застрелен в Дагестані
Ветеран СВО застрелен в Дагестані

У селі Агачаул на Кавказі відбулася трагедія, в результаті якої загинув учасник спецвійни. Попри перші заяви про релігійний мотив вбивства, розслідування вказує на земельний конфлікт як справжню причину трагедії.

За даними Telegram-каналу Baza, в селі Агачаул 13 липня сталася масова перестрілка між родичами, які сперечалися за ділянку землі площею 6 соток. У результаті конфлікту загинув 37-річний учасник війни в Україні Бозігіт Алібеков, ще чотирьох осіб було поранено.

Конфлікт виник у 2015 році через незаконне виведення з держвласності ділянки, розміром один гектар. Частина цієї ділянки стала об'єктом спору між родичами. Сім'я Махмудової, родиною Алібекова, претендувала на цю землю. Конфлікт погострився, коли син Магомеда Алібекова, який повернувся з війни, почав будувати на землі. Родичі Алібекова звинуватили у вбивстві "ваххабітів", проте місцеві жителі стверджують, що учасники війни є з обох сторін конфлікту.

Наразі ситуація в селі напружена, поліція боїться подальшого загострення конфлікту. Для запобігання сутичкам на місці присутні три екіпажі поліції.

Страшні злочини в Башкирії

Попередньо, варто зазначити, що раніше в Башкирії мешканець скоїв вбивство і публічно з'їв серце своєї жертви.

Нагадаємо, учасник СВО Микита Сем'янов, який був засуджений за вбивство і пішов добровольцем на війну в Україні, зараз відвідує школи як "герой" і сидить у журі дитячих конкурсів.

Крім того, депутати Держдуми внесли законопроект, який передбачає звільнення військових, які беруть участь у війні з Україною, від кримінальної відповідальності. Якщо вони укладуть контракт з армією агресора, справи підозрюваних будуть призупинені, а покарання змінять на умовний термін.

Читайте також