У «Дії» незабаром з’являться ветеранські е-посвідчення

Запуск електронних посвідчень для ветеранів у "Дії" відбудеться через два місяці

Міністерство у справах ветеранів повідомляє, що запуск електронних посвідчень для ветеранів у додатку "Дія" відбудеться через два місяці. Такі е-посвідчення будуть підтверджувати статус ветеранів, людей з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих захисників.

Зазначається, що система вже проходить тестування і буде готова до впровадження через два місяці. Крім того, Міністерство розробляє е-інструменти для отримання статусів та е-витягу з Єдиного державного реєстру ветеранів війни, які планується запустити через шість місяців.

Також Міністерство створює онлайн-платформу для усіх пільг та послуг у розрізі територіальних громад. Е-карта послуг та можливостей вже запущена в Івано-Франківській та Тернопільській областях і протягом двох місяців буде доступна по всій Україні. Крім цього, розробляється е-карта вакансій для ветеранів та ветеранок, яка запрацює через чотири місяці.

Нагадаємо, що посвідчення учасника бойових дій буде перенесене в додаток "Дія". Воно може бути отримане як електронне посвідчення ветерана війни або учасника Революції гідності та використовуватися нарівні з паперовою книжечкою.

Також Кабінет Міністрів схвалив спрощену процедуру подання та встановлення статусів для людей з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих військовослужбовців.