У «Дії» з’явилась нова послуга

Українці можуть використовувати житлові сертифікати для купівлі нової домівки

Українці, які отримали житлові сертифікати як компенсацію за знищене майно, мають можливість використовувати їх для придбання нових будинків. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

“Тепер власники зруйнованого житла можуть використовувати житлові сертифікати в ‘Дії’ для придбання нових будинків. Тепер за допомогою цих сертифікатів можна отримати нову домівку”, - зазначили у повідомленні.

Для користування цією послугою власникам сертифікатів потрібно оновити застосунок до останньої версії, відкрити розділ “Сертифікати на житло” в розділі “єВідновлення” та забронювати кошти.

Міністерство цифрової трансформації зазначило, що підтвердження про бронювання коштів має надійти на протязі п'яти робочих днів. Після отримання підтвердження, у власників є 30 днів для оформлення угоди купівлі-продажу.

Варто відзначити, що оформити цю угоду можуть лише нотаріуси, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Раніше було повідомлено, що мобільний додаток “Дія” тепер має англомовну версію деяких документів, таких як закордонний паспорт, техпаспорт та посвідчення водія.

Крім того, в “Дії” була запущена нова послуга зі сплати штрафів за адміністративні правопорушення.

Уряд також підтримав запуск “Дії.Офіс” для держслужбовців в Україні.