У «Дії» з’явиться рекрутинг операторів безпілотників

Оператор управляє безпілотником в режимі практичних навчань
Оператор управляє безпілотником в режимі практичних навчань

Міністерство цифрової трансформації оголосило про запуск набору до підрозділів операторів безпілотників у застосунку "Дія". Щоб приєднатися через застосунок, не потрібно йти до територіального центру комплектування та проходити військово-лікарську комісію. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю "Суспільному".

За словами Федорова, набір через "Дію" гарантує військовозобов'язаному можливість потрапити саме в обраний ним підрозділ ударних дронів, кількість яких, за його даними, сягає приблизно 200.

"Ми можемо швидко дозволити у кілька кліків приєднатися до підрозділу, куди людина хоче. І що важливо, вона вже фактично з підписаним контрактом приходить на базу військової підготовки і вже немає якоїсь ймовірності, що цю людину можуть відправити в будь-який інший підрозділ", - каже він.

Рекрутинг має запрацювати протягом кількох тижнів

Нагадаємо, що в жовтні цього року у застосунку Міноборони "Резерв+" стане доступний сервіс рекрутингу. З цим оновленням з'являться актуальні вакансії у військових частинах ЗСУ, що дозволить користувачам застосунку швидше знайти місце своєї майбутньої служби.

За даними, станом на 14 жовтня, до центрів української армії звернулися майже 21 тисяча громадян. Протягом минулого тижня - 804 особи. Зазначається, що з усіх 20 954 звернень, 5 230 осіб вже стали кандидатами до лав Сил оборони. Найбільше запитів надійшло на посади водіїв, штабних працівників та операторів БпЛА.

Як повідомлялося раніше, військово-обліковий документ з Реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів можна отримати на порталі "Дія".

Читайте також

У «Дії» запрацювала нова функція
сьогодні, 13:55 82 переглянули
Нова функція на сайті