У ДніпроГЕС поцілило вісім ворожих ракет – Офіс генпрокурора

У Дніпровську ГЕС сталася масована атака, під час якої влучило вісім ракет. Хоча станція виведена з ладу, загрози прориву дамби немає. Про це повідомив керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

За його словами, це наймасованіша атака на об'єкти енергоструктури за останній рік. Росіяни уже неодноразово нападали на 136 об'єктів енергоструктури в Україні, починаючи з масштабного вторгнення. Департамент протидії злочинам в умовах збройного конфлікту повідомив, що у ГЕС влучило вісім ракет, але загрози прориву дамби немає.

Голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота розповів, що дві ракети влучили в ДніпроГЕС - одну у ГЕС-1 і одну у ГЕС-2. ГЕС-2 пошкоджена серйозно, і невідомо, чи вдасться її відновити. Внаслідок атаки, було пошкоджено підкранові балки та опору. ГЕС-1 також не працює. Загрози прориву дамби немає, проте через станцію не можна пропрацьовувати воду.

Нагадаємо, що російські війська розпочали масштабний обстріл території України, у результаті якого пролунали вибухи у Дніпрі, Запоріжжі, Харкові, Хмельницькому та інших містах. Також удар по ДніпроГЕС призвів до влучання ракети в тролейбус, в якому були люди.

Пов'язані новини

  • Масована ракетна атака: удар по ДніпроГЕС та енергооб'єктах, Запорізька АЕС на межі блекауту
  • Удар по Запоріжжю: чи вистояла Дніпровська ГЕС (фото)
  • Удар по ДніпроГЕС: момент атаки потрапив на відео