У Єгипті розбився російський літак

У листопаді 2015 року сталася катастрофа російського літака A321 компанії "Когалимавіа". Літак здійснював політ з Шарм-еш-Шейха до Санкт-Петербурга, коли зник з радарів після 23 хвилин польоту. Усі 225 людей, які перебували на борту, загинули.

Серед пасажирів було 217 осіб і 8 членів екіпажу. На жаль, серед загиблих були і діти. Більшість пасажирів були громадяни РФ, але також були постраждалі з України та Білорусі.

Після зникнення літака, єгипетське управління авіації повідомило, що літак знизився з висоти 9,4 км до 1,5 км, а потім зник. Почалися пошуки повітряного судна, в яких брали участь військові авіації Єгипту і Ізраїлю.

Уламки літака були знайдені на Синайському півострові поблизу міста Ель-Хасна. Екстрені служби Єгипту прибули на місце, щоб ідентифікувати літак і збирати особисті речі загиблих.

Одразу після катастрофи, Каїр оголосив, що всі зацікавлені країни можуть брати участь у розслідуванні. Була створена спеціальна комісія з розслідування, в яку входили фахівці з Росії, Єгипту, Франції, Німеччини і Ірландії.

Ісламська держава заявила, що вони відповідають за падіння літака, проте російські чиновники не підтвердили цю інформацію. Після розслідування, голова ФСБ РФ оголосив, що це був теракт, оскільки були знайдені сліди вибухової речовини на уламках літака.

Однак, єгипетська влада закликає бути обережними з висновками і заявляє, що теракт - лише одна з версій розслідування. Розвідка США також має дані про зв'язок єгипетської терористичної групи "Ансар Бейт аль-Макдіс" з падінням літака.

У місті Мензелинськ, Росія, сталось інше авіаційне лихо. Літак L-410 з парашутистами розбився, загинуло 19 осіб з 23 на борту.