У Європарламенті зібрали підписи за позбавлення Орбана голосу у Раді ЄС

Угорщині загрожує позбавлення голосу в Раді ЄС

У Європейському парламенті зібрали необхідні 120 голосів під петицією щодо позбавлення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана права голосу в Раді ЄС. Про це повідомив депутат Європарламенту Петрі Сарвамаа в Twitter.

Ініціатор відповідної петиції зазначив, що на збір підписів знадобилося чотири дні, оголошено про початок збору підписів у вівторок. Пропозицію можуть включити до резолюції Європарламенту проти Угорщини, а голосування відбудеться наступного тижня.

"Підписи зібрано! Ми на крок ближче до того, щоб позбавити Орбана права голосу", - написав депутат у п'ятницю, 12 січня.

Він також зазначив, що документ підписали представники різних партій з кількох країн, а відгук з боку колег був потужним.

Угорщині можуть дозволити переглянути допомогу Україні

За інформацією з Financial Times, Європейська комісія готова погодитися на низку вимог Угорщини, а саме, дозволити Віктору Орбану зупинити чи переглянути виділення допомоги Україні "на півдорозі" вже у 2025 році.

У готовності ЄК також проводити щорічний аудит допомоги для України, а будь-яка країна ЄС зможе порушити питання про продовження виплат Україні, згідно з запропонованим планом компромісу.