У Європі оцінили збитки від припинення транзиту російського газу через Україну

Збитки від припинення транзиту газу
Збитки від припинення транзиту газу

Європа не відчує припинення транзиту російського газу через Україну

Глава німецької енергетичної компанії Uniper SE Майкл Льюїс заявив, що Європа не відчує значного впливу припинення транзиту російського газу через Україну. Навіть країни, які залежать від палива зі Сходу, мають достатні запаси газу, а також інші джерела постачання, які компенсують обсяги, які раніше надходили із Росії.

"Певний обсяг газу зникне з ринку, але це вже враховано та відображено у цінах. Загалом наша позиція перед зимою досить сильна", - заявив Майкл Льюїс на конференції Gastech.

Європейські країни вже сформували резерви газу на початок опалювального періоду і також отримують газ з Норвегії. Крім того, Європа збільшила імпорт зрідженого природного газу (ЗПГ) від різних виробників, включаючи США.

Uniper та Німеччина вже не купують газ у російського "Газпрому" після енергетичної кризи 2022 року, яка призвела до націоналізації Uniper. Замість цього, компанія долучилася до інших постачальників.

Відносини між Росією та ЄС не покращуватимуться до закінчення війни в Україні, після чого буде можливість провести серйозні переговори, переконаний Льюїс.

Читайте також