У Феодосії третю добу горить атакована нафтобаза: нові фото пожежі

Триває пожежа на атакованій нафтобазі у Феодосії: нові фото
Триває пожежа на атакованій нафтобазі у Феодосії: нові фото

У Феодосії, яка знаходиться під тимчасовою окупацією, третю добу горить нафтобаза після атаки Сил оборони України. Нові кадри потужної пожежі були опубліковані в мережі. Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер".

Станом на ранок 9 жовтня пожежа на нафтобазі у Феодосії продовжує горіти. Вогонь видно здалеку.

Місцеві жителі зауважують, що стовпи диму не зменшуються, а в місті почувається неприємний запах. Жителі сусідніх районів були евакуйовані (близько 1100 осіб), цистерни, що опалені полум'ям, продовжують вибухати.

Рятувальники заявляють, що ймовірно, пожежу не вдасться загасити, поки не вигорить паливо в цистернах. Фахівці повідомляють про перевищення рівня діоксиду сірки поруч із атакованою нафтобазою.

Нагадаємо, 7 жовтня на нафтовому терміналі у Феодосії сталася потужна пожежа. Окупаційні власті оголосили режим надзвичайної ситуації муніципального характеру.

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив, що нафтобазу в Феодосії було вражено ракетним ударом. Зазначається, що цей термінал був найбільшим у Криму за обсягами перевантаження нафтопродуктів для потреб окупаційних військ.

Нагадаємо, ніч на 7 жовтня окупований Крим був атакований безпілотниками. У результаті, на нафтобазі в Феодосії сталася потужна пожежа. Пізніше Сили оборони України підтвердили, що успішно вражено морський нафтовий термінал противника, що розташований у тимчасово окупованій Феодосії.

Цей морський нафтовий термінал, розташований на сході Феодосії, недалеко від селища Берегове, є найбільшим об'єктом такого типу в Криму. Він має резервуарні ємності загальною ємністю 250 тисяч кубічних метрів. На півострові працюють тільки два подібних термінали, ще один знаходиться в Севастополі. Цей порт приймає судна протягом всього року і надає послуги з переробки широкого спектру вантажів, має залізничні колії.

На території нафтобази в Феодосії, яка була пошкоджена, було розташоване російське самохідне зенітно-ракетне одиниця "Панцир-С1". На супутникових знімках, опублікованих виданням "Радіо Свобода", видно, що цей комплекс є фактично захисником нафтобази.

Читайте також