У Харкові прогриміли вибухи: спалахнула пожежа

В ніч на 2 березня у Харкові сталися вибухи під час повітряної тривоги, яка була оголошена через загрозу атаки російських дронів-камікадзе. Про це повідомляє «Суспільне».

Раніше командування Повітряних сил Збройних сил України повідомило про виявлення руху ворожих ударних дронів типу «Шахед» в напрямку міста.

Пізніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив про ворожі атаки з використанням ударних дронів у місті.

«Ворожі безпілотники намагаються атакувати Харків. Є дані про атаку в одному з районів міста», - сказав він.

На місці пожежа, у навколишніх будинках вибиті шибки. Відповідні служби зʼясовують чи є постраждалі. - написав він у Telegram.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок атак дронів в місті сталися автомобільні пожежі.

«Окупанти атакували Харків з використанням безпілотників. Поки що виявлено загоряння двох автомобілів», - заявив він.

Чиновник також зазначив, що відповідні служби перевіряють будинки поруч, щоб встановити, чи є постраждалі.

Нагадаємо, у Севастополі, який тимчасово перебуває під окупацією, тривають вибухи протягом трьох днів поспіль. 1 березня було оголошено повітряну тривогу. Інформація про п'ять вибухів в районі Севастополя поширилася в мережі. Видима димова завіса над Севастопольською бухтою.

Також була інформація, що російська система протиповітряної оборони відкрила вогонь біля села Воробйове Сакського району, а також неподалік Євпаторії. Цю інформацію підтвердив так званий губернатор Развожаєв.

Після вибухів у деяких частинах міста відключилося електропостачання, виникли проблеми зі зв'язком. Місцеві повідомили також про пожежу біля аеропорту «Сімферополь» та вибухи поблизу військового аеродрому «Саки».

Зараз триває 737-ма доба повномасштабної війни Росії проти України. Загалом було здійснено шість ракетних ударів та 79 авіаційних ударів, здійснено 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.