У Харкові росіяни влучили по друкарні Vivat: там були люди (фото)

У Харкові росіяни влучили по друкарні Vivat: там були люди (фото)

Обстріл Харкова: росіяни вдарили по друкарні місцевого видавництва

Під час масованого обстрілу Харкова 23 травня, російські сили вразили друкарню видавництва Vivat. Юлія Орлова, директорка видавництва, підтвердила цю інформацію.

«Харків. Співчуття рідним, вічна пам'ять загиблому. Самі готуємося до можливих затримок друку новинок, підвищення цін на книги (знову). Але все одно вся р*сня колись виздихне, а ми – ні», – написала Орлова у коментарях Telegram-каналу «Читай, krw, книжки».

За словами Орлової, у друкарні зараз горить пожежа, і проводиться рятувальна операція для розбирання завалів.

Керівник Харківської облпрокуратури Олександр Фільчаков повідомив, що п'ятеро людей загинули внаслідок обстрілу друкарні в Основ'янському районі Харкова, під час роботи на місці події. Серед них - троє жінок і двоє чоловіків. У момент обстрілу на підприємстві знаходилося понад 50 працівників. Всього зафіксували дев'ять влучань на території Основ'янського та Холодногірського районів Харкова.

Окупанти обстріляли транспорт і друковане підприємство

За словами голови Харківської облдержадміністрації Олега Синєгубова, бойовики обстріляли транспорту, комунальне і цивільне підприємство, яке займається друком. Внаслідок обстрілу загорівся цех з папером.

Внаслідок великої пожежі деякі люди зникли, і встановити їхнє місцезнаходження наразі неможливо.

Згідно з інформацією голови Харківської облдержадміністрації Олега Синєгубова, російські сили здійснили щонайменше 15 ударів по місту. Наразі маємо інформацію про шість загиблих і 11 поранених.

Як повідомлялося раніше, сьогодні у Харкові сталися вибухи, їх було щонайменше десять.

Нагадаємо, 15 травня бойовики застрелили двох людей, які самостійно намагалися евакуюватися з Вовчанська на Харківщині. Харківська обласна прокуратура повідомила про це у Telegram. Змогли врятуватися лише 70-річному чоловіку. Він дістався до околиць Вовчанська, де його зустріли українські військові й доставили до Харкова. Чоловік розповів, що російські військові відкрили вогонь на них з багатоповерхівки, де вони перебували.

Читайте також: