У Хорватії спалили Вучича та Путіна: політики відреагували (відео)

Спалення ляльки зображення президента Сербії на хорватській карнавальній ході викликало протест Міністра закордонних справ Сербії.

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич надіслав ноту протесту посольству Хорватії у Белграді. Причиною ноти стало спалення ляльки зображення президента Сербії Александара Вучича на хорватській карнавальній ході. Крім того, хорвати також спалили ляльку зображення російського президента Володимира Путіна. Ляльки були посаджені на віслюків і спалені під кінець ходи.

Ми рішуче засуджуємо випадок, який стався на хорватській ході. Це підбурювання до ненависті, яке завдає шкоди відносинам між країнами.

Президент Сербії Александар Вучич також прокоментував інцидент, заявивши, що спалення ляльок - це ніщо в порівнянні з випалюванням будинків та церков сербів під час південнослов'янської війни. Він наголосив, що зараз нічого, окрім ляльок, не можуть спалити.

Нагадаємо, що після виборів, на яких перемогла Сербська прогресивна партія Вучича, опозиційні партії почали демонструвати свою незгоду з отриманими результатами. Президент заявив, що держава буде захищати демократію й арештує бунтівників і бандитів. Він запевнив, що країна збереже свою незалежність і суверенітет.