У Києві пообіцяли "справедливі платіжки" за тепло: як це пов'язано з новими лічильниками

Теплопостачання: нові лічильники і справедливі платіжки
Теплопостачання: нові лічильники і справедливі платіжки

У Києві продовжується виконання програми з встановлення нових загальнобудинкових приладів обліку тепла.

За інформацією КП "Київтеплоенерго", наразі вже встановлено понад половину з 330 нових приладів обліку у багатоквартирних будинках, а до кінця року планується змонтувати решту.

Загалом, 210 лічильників встановлюються замість старих, які зламалися або були викрадені, а ще 120 лічильників буде встановлено замість викрадених.

У столиці України майже 90% багатоповерхових будинків оснащені загальнобудинковими лічильниками тепла, що робить Київ лідером у цій галузі в країні

Нагадаємо, що у таких будинках оплата за тепло здійснюється на основі фактичного споживання. Якщо відсутній лічильник, використовується урядова Методика №315.

Також слід зазначити, що Київтеплоенерго щороку проводить обслуговування, ремонт та перевірку приладів обліку перед початком опалювального сезону. Цього року перевірці підлягають понад 3100 лічильників, які вже готові до зимового періоду.

Крім того, енергетики підготували 160 котелень та станцій теплопостачання у всіх районах столиці, які вже пройшли випробування та ремонт і готові постачати тепло до будинків та соціальних закладів.

Читайте також