У Києві та декількох областях запроваджено екстрені відключення світла

Екстрене відключення світла в Києві
Екстрене відключення світла в Києві

Екстрені відключення електроенергії введені в Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях. Про це повідомляє ДТЕК.

Розпорядження про екстрені відключення було видане "Укренерго" через складну ситуацію в енергосистемі.

Варто зазначити, що під час екстрених відключень світла планові графіки не діють. Під час екстрених відключень світло вимикається не за графіком, а там, де це необхідно, і на стільки часу, скільки потрібно для стабілізації енергосистеми.

У застосунку "Київ Цифровий" з'явився новий сервіс, який дозволяє дізнатись про ситуацію в енергосистемі та можливі відключення світла.

Україна обмежуватиме споживання електроенергії протягом доби 30 серпня.

Раніше радник прем'єр-міністра України, член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко заявив, що поки є рано говорити про наслідки масованої атаки на енергосистему, яка сталася 26 серпня, стосовно майбутніх відключень світла. Проте плани щодо підготовки до зими потрібно буде скоригувати.

Президент Зеленський заявив, що захист енергооб'єктів України розробляється на різних рівнях. Він підкреслив важливість збереження деталей захисту в таємниці від ворога. Глава держави підкреслив, що не схвалює енергопіару і не допустить, щоб ворог дізнався, куди поцілили, а куди ні.

Читайте також