У Києві з'являться шість міні-ТЕЦ: де вони будуть розташовані

У Києві з'являться шість міні-ТЕЦ: де вони будуть розташовані

Будуть будувати шість ТЕЦ у Києві

Заступник міського голови Києва Володимир Бондаренко оголосив про плани розмістити перші шість Теплових електроцентралей (ТЕЦ) на обох берегах міста, з метою задоволення потреб мешканців.

У місті будуть створювати індивідуальні котельні та генераційне обладнання для багатоквартирних будинків. Це дозволить створити автономну мережу електроенергії та тепла.

Концепцію відновлення енергосистеми Києва представив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Він зазначив, що вже розроблено та почато впроваджувати заходи щодо створення мережі локальних джерел когенерації. Це установки, що одночасно вироблятимуть тепло та електроенергію.

Планується витратити до 1,2 мільярда євро протягом 12-15 років на відновлення енергосистеми Києва. Перший етап планують завершити до кінця 2024 року, щоб забезпечити безперебійне постачання тепла близько 300 000 жителів столиці.

"Маємо індивідуальні котельні, які можуть бути одна на кілька будинків, так і одна на будинок. Віталій Кличко вже дав відповідне доручення, ми будемо думати над певною програмою для багатоквартирних житлових будинків, щоб вони встановлювали індивідуальні котельні та індивідуальне генераційне обладнання", - сказав Володимир Бондаренко.

Джерело: kyiv24.news

Читайте також: