У Києві зупиняють транспорт під час тривог: яку альтернативу вигадали інші міста

Транспорт зупинений у Києві
Транспорт зупинений у Києві

Українцям пояснили, чому Київ зупиняє транспорт під час тривог, а інші великі міста – ні.

Сигнал повітряної тривоги в Києві призводить до проблем у транспортній системі міста. Наземний громадський транспорт не їздить, а метро стає переповненим. Перетнути Дніпро стає особливо складно.

Людям доводиться чекати на зупинках чи в транспорті, поруч із важливими об'єктами. Це призводить до затримок. Іноді транспорт не працює довше, ніж триває тривога, тому людям доводиться шукати інші способи дістатися додому.

На відміну від Києва, приміські поїзди, маршрутні таксі, звичайні таксі та приватні водії продовжують працювати в Києві під час тривоги.

Багато жителів Києва незадоволені цими непослідовностями та закликають місцеву владу переглянути правила. Мерія відмовляється від цього. Проте правило зупинки громадського транспорту під час тривоги залишається незмінним.

Бетонні зупинки та експериментальна сирена Харкова

У Харкові тривалість сигналу повітряної тривоги може становити багато годин. У місті переглянули правила зупинки громадського транспорту, оскільки тривалість тривог дуже велика. Тепер транспорт працює під час тривог.

У Харкові також є спеціальні укриття на зупинках, які можуть вмістити пасажирів та захистити їх від уламків. Ці укриття проходять тестування та виявилися надійними.

Нічні маршрути Одеси

У Одесі громадський транспорт не зупиняється під час тривог, так як немає альтернативного транспорту. Також у місті почали встановлювати безпечні зупинки, які можуть вмістити пасажирів та захистити їх.

У мерії Одеси планують обладнати кілька кінцевих зупинок у місті подібними укриттями. Це покращить безпеку пасажирів та продовжить роботу закладів.

"Фронтові" укриття Дніпра

Біля зупинок громадського транспорту у Дніпрі встановлюють бетонні укриття, які змогли витримати випробування на фронті. Ці споруди можуть приховати до 30 осіб.

Чому у Києві не так

Мерія Києва вважає, що не може взяти на себе відповідальність за негативні наслідки. Також міська влада вказує на відсутність державних будівельних норм для встановлення безпечних зупинок. Тому масово встановлювати нові укриття поки що неможливо.

Усе ж таки, кілька українських міст знаходять рішення для безпеки пасажирів у часи тривоги та продовжують роботу транспорту для зручності громадян.

Читайте також