У Киргизстані спалахнули масові протести проти іноземців (відео)

У Киргизстані спалахнули масові протести проти іноземців (відео)

Масові заворушення у Бішкеку через конфлікт іноземних студентів і місцевих жителів

Вчора ввечері, 17 травня, в столиці Киргизстану Бішкеку виникли масові протести через конфлікт між іноземними студентами та місцевими жителями. Приблизно тисяча людей зібралася біля гуртожитку, де проживають іноземні студенти. Всі поліцейські міста були підняті по тривозі, повідомляють місцеві ЗМІ.

Зазначається, що причиною протесту стало побиття місцевих мешканців іноземними студентами 14 травня. Імовірно, кілька киргизів були побиті єгиптянами та пакистанцями.

Жителі Бішкека вийшли на вулицю, щоб підтримати своїх співвітчизників. За попередніми оцінками, кількість протестувальників сягала майже тисячу.

Імовірно, місцеві жителі шукали та побили іноземних студентів і розтрощили гуртожитки, де вони проживали. Також повідомлялося про мародерство. Увесь поліцейський контингент Бішкека був поставлений на тривогу, силовики почали затримання і розганяння протестувальників.

Пізніше Міністерство внутрішніх справ країни повідомило, що ситуація в Бішкеку стабільна та під контролем. Силовики затримали трьох іноземців, які почали бійку 14 травня. За фактом побиття місцевих мешканців іноземцями порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, що на початку травня Міністерство закордонних справ Киргизстану рекомендувало громадянам утриматися від поїздок до Росії.

Читайте також: