У Кличка сказали, коли у Києві включать опалення у будинках

Увімкнення опалення в київських будинках
Увімкнення опалення в київських будинках

Заступник голови КМДА розповів, коли буде опалення у будинках Києва

Петро Пантелєєв, заступник голови КМДА, на брифінгу розповів про можливий початок опалювального сезону у столиці.

Згідно з його словами, влада Києва прийме рішення про початок опалення у житлових будинках наприкінці жовтня або на початку листопада. Це буде зумовлено зниженням температури повітря.

Пантелєєв додав, що рішення буде прийматися з урахуванням погодних умов. Відповідно до норм, середньодобова температура повинна бути 8 градусів і менше впродовж трьох днів.

"Зараз бачимо по погоді є потепління і витрачати "золотий" газ зараз недоцільно в умовах війни. Будемо орієнтуватися за погодою. Коли буде тенденція до похолодання, то запускатимемо житловий фонд... Загалом за нормами необхідно, щоб середньодобова температура була 8 градусів і менше протягом 3 діб, тоді можна приймати рішення про початок опалювального сезону. Це норма, але можна бачити, що є три дні прохолодних, а потім потепління досить суттєве, ми дивимося на доцільність цих кроків і не поспішаємо витрачати дуже цінний енергоресурс. Ми бачимо за тенденцією, що десь кінець жовтня початок листопада нижче, і тоді ми будемо приймати рішення про початок опалювального сезону", - пояснив Пантелєєв.

Раніше у Києві відзвітували про початок опалювального сезону.

Читайте також