У КНДР зробили заяву щодо постачання ракет Росії

Північна Корея відкидає звинувачення у постачанні балістичних ракет для ударів по Україні

Північна Корея називає "необґрунтованими" звинувачення Росії у постачанні їй балістичних ракет для ударів по Україні. Про це повідомив представник КНДР в ООН Кім Сон, посилаючись на державне інформагентство KCNA.

Північна Корея "не відчуває потреби коментувати кожне необґрунтоване звинувачення США", - сказав Кім Сон.

Кім Сон також заявив, що "українська криза" є наслідком конфронтаційної політики США та "зазіхання на розумні та справедливі інтереси безпеки Росії". За його словами, Вашингтон не зможе уникнути відповідальності за цю війну.

"США підтягнули КНДР, яка не має жодного відношення до обговорення пунктів порядку денного. Це є яскравим відображенням їхнього важкого становища й лише показує їхню недостатню міць у стратегічній конфронтації з Росією", - заявив Кім Сон.

Він додав, що зв'язки Пхеньяна і Москви є законними відносинами між незалежними суверенними державами на основі поваги до принципу рівності та права на самовизначення.

Українська розвідка відома про постачання КНДР зброї до Росії

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Північна Корея передала Росії артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню та міни. Подробиці щодо передачі балістичних ракет поки що уточнюються. Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов.