У КНР зробили заяву після виборів на Тайвані

У КНР наголосили, що тайванське питання є внутрішньою справою Китаю.

Які б зміни не відбулися на Тайвані, основний факт, що в світі є лише один Китай і Тайвань є його частиною, залишається незмінним. Про це заявив речник Управління у справах Тайваню Держради КНР після оголошення результатів виборів на Тайвані. Заяву опублікувало МЗС Китаю.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У ній наголошується, що незмінними також залишаються позиція уряду КНР щодо підтримки принципу одного Китаю та протидії сепаратизму "незалежності Тайваню", "двох Китаїв" і "один Китай, один Тайвань", а також переважаючий консенсус міжнародної спільноти стосовно дотримання принципу одного Китаю.

"Принцип одного Китаю є надійною опорою миру та стабільності в Тайванській протоці. Ми віримо, що міжнародне співтовариство й надалі дотримуватиметься принципу одного Китаю, розумітиме та підтримуватиме справедливу справу китайського народу, який протидіє сепаратистській діяльності "незалежності Тайваню" та прагне досягти національного возз'єднання", - йдеться у заяві.

Кандидат від керівної Демократичної прогресивної партії Тайваню Вільям Лай переміг на виборах президента острова, які Китай назвав вибором між війною і миром.

Кандидат від головної опозиційної партії Тайваню "Гоміньдан" Хоу Юй-і визнав свою поразку.