У Краснодарі люди через відключення світла перекрили вулицю

люди перекрили вулицю через відключення світла
люди перекрили вулицю через відключення світла

У Краснодарі через відключення світла перекрили вулицю. Згідно з повідомленнями ЗМІ, в мікрорайоні Росинського масово відключають електроенергію протягом місяця. Жителі місцевості стверджують, що світло вимикали один раз на тиждень, потім по три, а тепер воно відсутнє по 12-15 годин на добу. При цьому зараз в місті плюс 39 градусів. Комунальні служби встановлюють запасний трансформатор, що забезпечує світло та воду протягом 30-40 хвилин для кожного будинку.

Мешканці стверджують, що їх не попереджали про планові роботи. Краснодаренерго не відповідає на дзвінки, а аварійна служба не прибуває на місце. Втомлені жителі вирішили звернути увагу місцевої влади на цю проблему, перекривши вулицю краєзнавця Соловйова та скандуючи "Дайте світло!". На місце прибула поліція.

Проблеми з електропостачанням цього літа зустрічаються не тільки у Краснодарі, але й у Єйську та інших містах Росії на півдні через нестачу потужності та велике споживання електроенергії.

Нагадаємо, що вночі 20 липня був напад на військовий аеродром у Міллерово, Ростовська область.

Губернатор області Василь Голубєв заявив, що російська ППО вирішила 26 БпЛА. Зазначив, що внаслідок нападу ніхто не постраждав.

Більш того, через надмірну спеку та ризик перевантаження обладнання, у Ростовській області та інших регіонах Росії введено графіки обмеження споживання електроенергії після збою на атомній електростанції.

Читайте також