У Кремлі знову зробили заяву про переговори з Україною

У Кремлі знову говорять про можливість "мирних" переговорів з Україною.

Прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков зробив заяву про "мир" і це стало поширеною застосованою пропагандою в Росії.

За словами Пєскова, "обговорення миру в Україні без РФ не має сенсу".

Ці слова були його коментарем щодо української формули миру. Він назвав зустріч світових лідерів щодо цього питання "розмовою заради розмови", оскільки Росія у ній не приймає участі.

Пєсков також заявив, що Київ сам формалізував заборону на будь-які переговори з Москвою, що вважає абсурдною ситуацією. Водночас, він заявив, що Москва прагне до мирного вирішення українського питання, але зустрічає труднощі через небажання країн Заходу та України.

14 січня у швейцарському місті Давос відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників. Головною темою обговорення була українська формула миру. У обговоренні брали участь 83 делегації, включаючи 18 партнерів з Азії та 12 з Африки.

Західні партнери однозначно підтримали Україну і її мирні плани, закликавши Глобальний Південь ясно пояснити Росії важливість дотримання статуту ООН і його принципів для глобальної безпеки.