У Криму росіяни ховають кораблі від ЗСУ та міняють тактику розміщення ППО

Російські загарбники застосовують підводні носії для ударів по Україні

Згідно з повідомленням начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука, російські збройні сили після низки успішних ударів ЗСУ по Криму перейшли до використання підводних носіїв крилатих ракет для нападів на Україну. Він пояснив, що раніше окупанти розраховували на свої системи ППО, проте їх кількість зменшилася в результаті дії української армії.

Плетенчук також зазначив, що російські кораблі ховаються від української артилерії, розміщуючи бойові одиниці серед кораблів забезпечення. Рятувальне судно "Комуна", зокрема, було атаковане 21 квітня в порту Севастополя. Окупанти також часто змінюють місце стоянки своїх суден, щоб уникнути виявлення.

Плетенчук повідомив, що російські окупанти застосовують підводні носії крилатих ракет, зокрема три субмарини, які можуть запустити до чотирьох ракет кожна. Втім, використання всіх трьох одночасно не є практичним, тому зазвичай застосовуються лише дві носії.

Надводні носії крилатих ракет не розміщуються на зовнішньому рейді, оскільки загарбники розуміють загрозу для їх знищення. Вони знаходяться на базі в Новоросійську. Крім того, російські окупанти створили флотилію в районі Голої Пристані з метою організації річкової підрозділу.