У Львові представники ТЦК силою заштовхали чоловіка у бус (відео)

Представники ТЦК силою заштовхали чоловіка
Представники ТЦК силою заштовхали чоловіка

У Львові чоловіка вкотре заштовхали у мікроавтобус

У Львові представники ТЦК силою заштовхнули чоловіка у мікроавтобус. На відео видно, як чоловік втікає від представників центру комплектування, але його все ж впіймають і силою заштовхують у машину.

Прес-служба Львівського Обласного Територіального Центру Комплектування та Соціальної Підтримки відреагувала на інцидент. Вони повідомили, що чоловік призовного віку почав втікати при зустрічі з працівниками ТЦК і відмовився показувати військово-облікові документи. Врешті-решт він прослідував до одного з районних територіальних центрів комплектування, де його дані були перевірені. Чоловік не має претензій до працівників ТЦК і пояснив свою втечу звичайним страхом.

“Діям військовослужбовців буде надана відповідна оцінка. Водночас наполегливо рекомендуємо не ігнорувати прохання військовослужбовців пред'явити військово-облікові документи. Не ображати військовослужбовців і не втікати від них. Просимо також уникати спекуляцій на дану тему”, – зазначили у ТЦК.

Також повідомляється про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі представників РТЦК та СП. Згідно з Кримінальним кодексом, перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період може тягнути за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 13 березня чоловіка затримали під час спроби незаконного перетину кордону. У ТЦК він спробував скоїти самогубство. Розпочато службову перевірку щодо цього факту.

У минулому році цей самий чоловік вистрибнув з вікна будівлі Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, проте він зізнався, що на нього ніхто не тиснув із працівників військкомату.

Читайте також