У Малі підбито два гелікоптери «Вагнера» (фото)

Спалаху на території Малі, збито гелікоптери «Вагнера»
Спалаху на території Малі, збито гелікоптери «Вагнера»

У Малі бойовники групи CSP-DPA знищили два гелікоптери приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер". Про це повідомив російський військовий Олексій Воєвода в своєму телеграм-каналі.

За словами солдата РФ, це трапилося під час бою в Ін Аззраф, неподалік алжирського міста Тін Зауатін. В результаті загинув один льотчик.

«На Мі-8, з великокаліберного кулемета убитий командир гелікоптера. Праворучник вивів гелікоптер та посадив на безпечній відстані. Мі-24, вихрове кільце. Екіпаж живий у повному складі», - заявив Воєвода.

Обидва гелікоптери були виведені з бою внаслідок точних пострілів бійців групи CSP-DPA.

Нагадаємо, що у місті Тінзауатен, Малі, повстанський рух туарегів CSP-PSD здійснив успішну атаку на групу російських найманців ПВК "Вагнер" та солдатів малійської хунти. Протягом двох днів протистояння повстанці захопили бронетехніку, вантажівки і цистерни. Під час боїв були вбиті багато бойовиків, серед яких адміністратор пропагандистського Telegram-каналу "Grey Zone".

До речі, російські окупанти на тимчасово окупованих територіях набирають українців для участі в війні в Африці в складі ПВК "Вагнер". Зазначається, що ПВК "Вагнер" почала набирати українців у віці від 22 до 50 років. За контрактом на шість місяців окупанти обіцяють заробітну плату у розмірі 240 тис. рублів.

Читайте також