У Маріуполі та Бердянську пролунали вибухи

Вибухи в Маріуполі

2 травня близько 20:15 у Маріуполі стався вибух, після якого утворився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада не може знайти причину цього інциденту. Радник мера Маріуполя, Петро Андрющенко, повідомив про це.

О 21:17 жителі Маріуполя знову почули гучні вибухи. Петро Андрющенко прокоментував цю ситуацію, сказавши: "Три вибухи. Не чути на Лівобережному. Один звук з літающого об'єкта, два зі сходу". Він також зазначив, що Маріуполь знову не може спати, і обіцяв надати більше деталей пізніше.

Петро Андрющенко зазначив, що окупанти мають звичайну противоздушну оборону, але вони не знайшли ще "камыш" - причину вибухів.

Вибухи в Бердянську

Начальник Бердянської МВА, Вікторія Галіціна, повідомила про вибухи, що сталися у тимчасово окупованому Бердянську. Вона написала: "У Бердянську виникла пожежа. Близько 20:20 жителі чули вибух, після чого вогонь почав розгорятися в мікрорайоні Колонія".

Також варто згадати, що окупанти запустили перший поїзд залізницею, яку будують на окупованій частині Донецької області. Ця залізниця має з'єднувати Крим і Ростов-на-Дону. Про це повідомив Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя.

Ситуація на фронті

Уже 799 день триває повномасштабне вторгнення. За минулий день, на Куп'янському та Лиманському напрямках було відбито 14 атак від ворога. А на Авдіївському напрямку, українські захисники відбили 39 атак. Загалом ворог здійснив 5 ракетних та 63 авіаційних удари, а також 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.