У мережі спалахнув скандал із начальником ТЦК Рівненщини: ЗСУ відреагували

У мережі поширюється відео з участю, ймовірно, начальника одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Рівненської області. Проводиться службова перевірка. Про це повідомляє прес-служба Сухопутних військ ЗСУ у Telegram.

Зазначається, що в мережі виник скандал. Кадри були зняті під час таємного відеоспостереження в службовому приміщенні.

За цим фактом розпочато службову перевірку.

«Подальша оцінка буде надана як змісту змонтованого відеоряду, часовому проміжку, так і факту встановлення таємного відеоспостереження в службовому приміщенні», - йдеться в повідомленні.

Також ініційовано звернення до відповідних правоохоронних органів щодо сприяння у розслідуванні та повному з'ясуванні всіх обставин події.

Напередодні в мережі з'явилося відео з участю, ймовірно, начальника одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Рівненської області.На опублікованих кадрах видно, як чоловік у військовій формі спочатку цілується з однією жінкою, також у формі ЗСУ, а через деякий час з іншою.

Як повідомлялося, місцева влада часто саботує процес мобілізації, тому територіальні центри комплектування (ТЦК) змушені проводити процес набору та оповіщення людей на вулицях.

Для поповнення частин, які зараз виконують бойові завдання на передовій, військові змушені виходити на вулиці та здійснювати заходи оповіщення самостійно.

Зазначимо, 7 лютого Верховна Рада підтримала оновлений урядовий законопроєкт про мобілізацію. Серед його пунктів - скасування строкової служби (замість неї буде базовий військовий навчання) і демобілізація військових після 36 місяців служби.