У Міноборони прокоментували повідомлення в "Резерві+" про "відстрочки до завершення мобілізації"

Міноборони коментує повідомлення про відстрочки мобілізації
Міноборони коментує повідомлення про відстрочки мобілізації

Деякі користувачі застосунку "Резерв+" отримали повідомлення про надання "відстрочки до завершення мобілізації" 17 жовтня.

Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко пояснила, що це технічний збій, пов'язаний з підготовкою до оновлення програми, а не хакерська атака.

"Друзі, ми так інтенсивно готувались до нових релізів, що виліз баг. У деяких користувачів зʼявились відстрочки до кінця мобілізації. Вибачте за незручності. Ні, це не подарунок команди Резерв+ усім користувачам до Гелловіну", - зазначила Черногоренко.

Вона наголосила, що цей збій не впливає на дані в реєстрі "Оберіг" і стосується лише відображення статусу користувача. Розробники вже виправили помилку, і Черногоренко радить спробувати скористатися документом ще раз.

Резерв+

Раніше Катерина Черногоренко повідомляла, що поки не відомо, коли в "Резерв+" автоматично продовжуватимуться відстрочки для певних категорій громадян, таких як студенти, педагоги, особи з інвалідністю та багатодітні батьки.

Технічний збій може бути ознакою того, що розробники працюють над впровадженням функції автоматичного продовження відстрочок. Це спростить процедуру для громадян, яким зараз доводиться особисто відвідувати територіальні центри комплектування з документами, які вже є в розпорядженні держави.

Нагадаємо, що у "Дії" запустили рекрутинг до Армії дронів.

Читайте також