У Молдові розкрито схему незаконної міграції громадян України до країн ЄС

Схема незаконної міграції громадян України
Схема незаконної міграції громадян України

Прикордонна поліція Молдови затримала чоловіка, який брав участь у організації нелегальної міграції українців до країн ЄС. Зараз підозрюваний знаходиться під домашнім арештом. Про це повідомляє News Maker.

За інформацією молдовської поліції, ця група організовувала нелегальну міграцію українців через Молдову до країн Європейського Союзу.

З 20 до 21 червня 15 мігрантів незаконно перетнули кордон Молдови у рефрижераторі. За це українці заплатили банді близько $8 тис. кожен. Після цього підозрюваний на своєму автомобілі доставив п'ятьох людей до Кишинева.

За словами Прикордонної поліції Молдови, 25 червня двоє українців прийшли на кордонний пункт Скульєни та розповіли про своє прибуття до Молдови.

Один підозрюваний був затриманий Прикордонною поліцією. Виявилося, що це 29-річний громадянин Молдови. Зараз він перебуває під домашнім арештом. Правоохоронні органи продовжують розслідування, щоб знайти всіх причетних осіб.

Нагадаємо, що спільний патруль прикордонної поліції Німеччини і Польщі затримав українця з естонським документом на проживання, який намагався перевезти вісім громадян Афганістану до Німеччини на своєму автомобілі. Про це повідомляє німецька поліція.

Треба зазначити, що минулого року міграція до країн Європейського Союзу призвела до зростання населення, навіть при наявності більш високої смертності, ніж народжуваність.

Читайте також