У найкращому випадку взимку не буде світла до 5 годин на день – ЗМІ

Вулиця з вимкненим світлом у взимку
Вулиця з вимкненим світлом у взимку

Україна стикається з проблемою дефіциту електроенергії взимку, а цей дефіцит призводить до розрізання світла на 5 годин щодня. Про це повідомляє газета Financial Times з посиланням на слова енергетиків.

За найоптимістичнішого сценарію, цієї зими очікується щоденні відключення електроенергії на 5 годин, але це припущення тільки в разі, якщо Росія не атакуватиме енергосистему, а температура не опуститься нижче -15 градусів.

"Україна має план на короткостроковий період, щоб пережити цю зиму, але для забезпечення енергетичної безпеки в майбутньому ми маємо децентралізувати енергетичну систему", - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Основна причина проблем з енергією цього зими полягає в пошкодженні основних електростанцій, а не підстанцій. Більшість підстанцій мають надійний захист і швидко ремонтуються, підкреслив колишній голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Відключення світла та дефіцит енергії є неминучі", - зауважив він. "Питання полягає в тому, наскільки значними вони будуть. Багато залежить від захищеності електростанцій. Протиповітряна оборона має велике значення, і децентралізація має відбуватися паралельно".

Джерело: Економічна правда

Читайте також

сьогодні, 21:32 1 переглянули
Іран запустив сотні ракет по Ізраїлю
сьогодні, 20:57 81 переглянули
Ракетний удар Ірану проти Ізраїлю