У небі зійшов найбільший цьогоріч Супермісяць Мисливця: фото унікального явища

Супермісяць Мисливець над небом: унікальне явище
Супермісяць Мисливець над небом: унікальне явище

У четвер, 17 жовтня, усім нам випала унікальна можливість побачити найяскравіший супермісяць цього року - Місяць Мисливця. Він буде знаходитися на рекордно близькій відстані - 357 364 кілометрів від Землі. За даними Adler Planetarium, цей Місяць буде на 30% яскравіший і на 15% більший, ніж звичайний повний місяць.

Місяць Мисливця розташується між Сатурном (праворуч) і Юпітером (ліворуч), і вже через три ночі, 20 жовтня, він зійде разом з Юпітером. Ця назва походить від англосаксонського слова і означає, що колись він сигналізував мисливцям готуватися до зими. І хоча Місяць має ще й інші назви, як-такі Місяць падаючого листя і Кривавий Місяць, варто зазначити, що остання назва не пов'язана з повним місячним затемненням.

На наступний повний місяць припадає 15 листопада. Він називається Місяцем Бобра, Морозним Місяцем або Місяцем, що замерзає, і буде останнім супермісяцем у 2024 році.

Коли і як спостерігати

Згідно з NASA, найкраще спостерігати Місяць Мисливця на сході після заходу Сонця. Щоб отримати кращу видимість, радять дивитися трохи вище горизонту. І ми матимемо можливість насолодитися цією природною красою кілька днів поспіль.

На відміну від цього приголомшливого явища, NASA проявляє свої інноваціонні напрями. Недавно було оголошено про плани побудувати станції на Місяці та Марсі з використанням грибів та місячного ґрунту.

Китайські вчені вивчили склад ґрунту, який був привезений з Місяця кораблем Chang'e 6. Він складається з базальту, брекчії, цементиту, світлих гірських порід та склоподібного матеріалу. Базальт становить 30-40% від усього обсягу зразків. Нагадаємо, що Китай також посадив космічний корабель без екіпажу на зворотному боці Місяця, що підвищило статус країни як космічної держави.

Читайте також