У Непалі пасажирів двох автобусів змило в річку, доля 60 людей невідома (фото)

Автобуси змило в річку, люди
Автобуси змило в річку, люди

У Непалі сталася аварія, в результаті якої два автобуси знесло в річку через зсув ґрунту, і близько 60 людей вважаються зниклими. Про це повідомляють видання BBC і Associated Press.

Аварія сталася 12 липня поруч з містом Сімалтал, що на заході Непалу, близько 120 км від столиці Катманду. Лише троє людей вижили та дісталися берега, поки потужний потік не забрав автобуси. Решти автобусів поки не знайдено.

Нандан Дас, один із виживших пасажирів, розповів, що автобус їхав близько півтори години, а потім раптово почав рухатись вниз із дороги. - цитує Нандана Даса Непальська служба BBC.
Джогішвар Рая, ще один очевидець, описав, що автобус перекинувся кілька разів, перш ніж загубився у річці. Разом з Раєм у автобусі були його син, невістка, онук і внучка. Поки їх поранених не знайшли.

Президент Непалу Пушпа Камал Дахал закликав всі урядові установи долучитися до пошуково-рятувальних робіт. Міністр внутрішніх справ Рабі Ламічхане повідомив, що понад 500 рятувальників беруть участь у пошуковій операції за 51 загубленим пасажиром. За його словами, за останні доби в наслідок зсувів ґрунту загинуло 17 людей, ще троє отримали поранення у інших районах країни.

У Непалі йде сезон мусонів, і в останні тижні сильні дощі призвели до повеней та зсувів. Це стало причиною страждань мільйонів людей. Річки в Непалі дуже стрімкі через гірський рельєф, а зливи роблять їх воду каламутною, що ускладнює пошук автобусів та пасажирів.

У інших новинах у Індії та Китаї також сталися трагедії через негоду. У штаті Західна Бенгалія внаслідок зіткнення товарного та пасажирського поїздів п'ятеро людей загинуло, а близько 25 отримали поранення. Під завалами в Гуандуні, Китай, виявили 23 автомобілі, і тривають роботи зі справжнім наслідками цієї трагедії.

Читайте також