У Нідерландах більшість партій підтримали ключові питання для України - посол

Нідерланди підтримують Україну

Парламент Нідерландів ухвалив резолюції на підтримку України, повідомив посол України Олександр Карасевич.

Ухвалені 19 березня 2024 Палатою представників Парламенту Нідерландів резолюції, які були внесені за результатами дебатів у Палаті 14 березня 2024, засвідчили незмінність підтримки більшістю нідерландських партій ключових для України питань. Особливо хотів би відзначити резолюцію на підтримку Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Нідерландами, яку Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали 1 березня 2024 року у Харкові. Нідерланди стали сьомою країною, з якою Україна уклала таку безпекову угоду

Карасевич наголосив, що особливо важливою є резолюція, що засуджує "президентські вибори", проведені Росією на окупованих територіях України.

Дуже актуальним і вчасним є заклик Палати представників Парламенту Нідерландів до Уряду Нідерландів щодо нарощування обсягів військового виробництва, у тому числі БПЛА, що є необхідною умовою для посилення обороноздатності України та забезпечення ефективного протистояння російській збройній агресії

Також посол відзначив важливість закликів до унеможливлення обходження санкцій та використання російських заморожених активів як гарантії фінансової підтримки України.

"Нідерландські парламентарі не залишили поза увагою і питання соціальної допомоги та відбудови України, стимулювання діяльності нідерландського бізнесу в Україні", - зазначив він.