У Німеччині планують посилити правила для біженців: що чекає на українців

Посилення правил для біженців в Німеччині
Посилення правил для біженців в Німеччині

Німеччина обговорює жорсткіші правила для біженців

В уряді Німеччини обговорюють жорсткіші правила для біженців, але не можуть дійти згоди щодо радикальних заходів. Про це стало відомо за підсумками щорічної конференції прем'єр-міністрів федеральних земель, яка завершилася 25 жовтня в Лейпцигу, пише Deutsche Welle.

На порядку денному стояли пропозиції щодо скасування індивідуального права на притулок, заборони в'їзду біженців до Німеччини, скорочення допомоги українським біженцям та розширення списку безпечних країн.

Також обговорювалася прискорена депортація осіб, яким відмовлено в притулку, не лише до безпечних країн, а й до таких держав як Сирія та Афганістан.

Метою запропонованих заходів є радикальне скорочення притоку нелегальних мігрантів, які прибувають до Німеччини та просять притулку. Очікується, що цього року їхня кількість сягне 200 тисяч осіб (це число не включає біженців з України, які мають особливий статус).

За словами прем'єр-міністра Нижньої Саксонії Штефана Вайля, тема міграції активно використовується для поляризації суспільства в умовах передвиборчої боротьби. "Ми маємо прагматично працювати над здійсненними заходами, а не перетворювати конференцію на арену передвиборчої боротьби", - наголосив він.

Єдиним конкретним рішенням стало продовження на невизначений термін прикордонного контролю, запровадженого цієї осені на всіх сухопутних кордонах Німеччини. Проте згідно з чинним законодавством, німецькі прикордонники не можуть відмовити у в'їзді особі, яка просить притулку безпосередньо на контрольно-пропускному пункті.

Основні надії покладаються на Європейський Союз, країни-члени якого влітку минулого року домовилися про зміну процедури надання притулку та тимчасового захисту в ЄС. Прем'єр-міністри очікують від уряду канцлера Олафа Шольца швидких дій у цьому напрямку.

Консервативні політики, зокрема прем'єр-міністр Гессена Борис Райн, наполягають на жорсткіших заходах, включаючи заборону перетину кордону, відмови у возз'єднанні сімей та утримання під вартою мігрантів, які підлягають депортації.

Попри розбіжності в поглядах, усі прем'єр-міністри погодилися з тим, що приток біженців необхідно скорочувати, і продовжують пошук конкретних інструментів для досягнення цієї мети.

Німеччина планує змінити допомогу біженцям з України

Також стало відомо, як Німеччина планує змінити допомогу біженцям з України.

Читайте також