У Німеччині прояснили, яким бачать мир між Україною та Росією

Мапа зі зображенням України і Росії
Мапа зі зображенням України і Росії

Речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив, що процес досягнення миру в Україні вже розпочато і не повинен відбуватися за диктатом Кремля. Він наголосив на тому, що мирний процес триває вже тривалий час і має підтримку багатьох країн. Важливим етапом на цьому шляху стала мирна конференція в Швейцарії, на якій було досягнуто домовленості про проведення наступного Саміту миру.

Гебештрайт наголосив на принципах мирного врегулювання, зазначивши, що мир повинен бути справедливим і не може бути нав'язаний силою. Він також відкинув ідеї про капітуляцію України і застеріг від перегрупування сил та агресії Росії. Німеччина вимагає виведення російських військ з території України і акцентує увагу на ролі Путіна у вирішенні конфлікту.

Щодо дипломатичних зусиль, Гебештрайт заявив, що Берлін підтримує діалог з Україною та іншими партнерами, але час для прямих переговорів з Путіним ще не настав. Він підкреслив, що коли настане час, канцлер не буде вагатися зателефонувати Путіну. Ці заяви були зроблені на тлі інтерв'ю канцлера Шольца, де він також говорив про необхідність активізації зусиль для досягнення миру.

Читайте також