У Німеччині пройде суд над росіянином, якого звинувачують у вбивстві українських військових

Росіянин під судом у Німеччині
Росіянин під судом у Німеччині

У Німеччині проти 57-річного росіянина складено обвинувачення у зв'язку з вбивством двох українських військовослужбовців. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Росіянин з початку 1990-х років проживає в Німеччині. За даними слідства, у квітні він вбив двох українських військових - 23 і 36-річного, які приїхали до країни на лікування після отриманих поранень на фронті.

Встановлено, що обвинувачений і українські військовослужбовці знайомі. Вони разом пили і між ними виникла сварка через ситуацію в Україні. За повідомленням, українці "були п'яні й не підозрювали погані наміри".

Росіянин, як стверджується, "відчув себе ображеним у своїй національній гордості". Слідчі заявили, що він був "прихильником російського націоналізму, який виявлявся в підтримці російської агресивної війни проти України".

Потім росіянин вийшов зі своєї квартири з ножем і кілька разів запустив його в горло одному з українців, в результаті чого той помер на місці. Після цього чоловік напав на іншого українця, який пізніше помер в лікарні від отриманих поранень.

Прикладова прокуратура вважає, що вбивство було скоєне з настанови і з ненависті. Росіянин зараз знаходиться за ґратами попереднього ув'язнення в в'язниці Штадельгайм.

На зміну, німецька поліція прохає допомоги в пошуку зниклої без вісті українки Юлії Брендель з Аугсбурга.

Весною цього року в Італії було знайдено мертвою 33-річну українку Марту-Марію Огризко поруч з утесом. Її співмешканець-росіянин 41 року був арештований під звинуваченням у жорстокому поводженні з нею. Крім того тіло жінки мало травми, що були отримані внаслідок падіння, а також сліди побоїв.

Зазначається, що українка впала з утесу з висоти близько двох метрів і, не здатна рухатися, звернулася по допомогу до свого співмешканця-росіянина, надсилаючи йому повідомлення через Whatsapp і дзвонячи йому, але він проігнорував прохання жінки про допомогу. Жінку знайшли мертвою наступного ранку після того, як вона провела всю ніч в кущах.

Також в Празі був затриманий підозрюваний у справі про вбивство дев'ятирічної українки Валерії в Німеччині.

Читайте також