У Німеччині співробітник консульства РФ напав на жінку, яка принесла квіти до меморіалу в пам’ять Навального

Росіянка, яка проживає у Німеччині, стала жертвою нападу співробітника російського консульства під час похорон Олексія Навального.

У день похорон опозиційного політика, Наталія Фройденберг з Гамбурга прийшла до закритого консульства РФ, щоб покласти квіти до стихійного меморіалу. Однак, коли вона хотіла положити букет, на неї напав співробітник консульства.

«Він почав прибирати квіти і руйнувати меморіал. Я запитала, що він робить із квітами і сказала, що це в пам'ять про Навального - людину, яка боролася за країну і за свободу... Він піднімає руку з пакетом, за який я тримаюся, а потім різко опускає його вниз так, що я падаю і дуже кричу від болю. Він протягнув мене по асфальту. У мене травми від удару, забої коліна, садна ліктя, руки, кисті. І, очевидно, головою я вдарилася, тому що досить довго голова боліла»

Після цього співробітник консульства зник і викинув квіти в сміттєвий контейнер. Потерпіла звернулася в поліцію і зафіксувала травми.

Також повідомляється, що після поховання Навального в Росії силовики затримали 130 людей на публічних заходах. Найбільше затримань було зафіксовано в Новосибірську, Єкатеринбурзі, селищі Рамонь Воронезької області та Москві.

Дружина Навального, Юлія, звернулася до чоловіка в день його поховання в Instagram, подякувавши йому за щастя, підтримку та любов.

Читайте також:

  • Похорон Навального. Як це було (фото, відео)
  • Російська пропагандистка в істериці через велику кількість людей на похороні Навального
  • Прощання з Навальним. У Москві величезні черги (відео)
  • Путін вирішив влаштувати Навальному «веселий» похорон
  • «Ми точно дізнаємося правду». Христо Грозєв анонсував швидке розслідування смерті Навального